Arcmaszkok házilag az üde bőrért

woman-3600521_1920.jpg

Mikor a nők a tükörbe néznek egy szép, ápolt bőrű, kiegyensúlyozott nővel szeretnének szembe nézni.

Nem akarnak látni karikákat, mély árkokat a szemek alatt, ráncokat a homlokon vagy az orr két oldalán, és a felnőttkori rusnya pattanásokat is törölni szeretnék az életükből.

Ezért aztán mindenféle praktikákat vetnek be a cél érdekében: van, aki kozmetikába jár és szakemberre bízza magát, van, aki a pihentető alvást választja, mások a sminkre esküsznek, vagy az otthon alkalmazható hidratáló maszkokra.

Arcmaszkokat otthon is készíthetünk magunknak, nem kell mást tenni, csak kipakolni a hűtőt.

Én, mint olyan, aki sosem használt még semmilyen arcpakolást, teljesen laikusként első körben azt mondtam, az arcra az uborka jó. Ezt is onnan tudom, hogy a tv-ben láttam.
Végülis nem tévedtem, de azért az uborkán kívül sok egyebet is felrakhatunk pakolásként, csak előtte azt nem árt tudni, milyen típusú az arcbőrünk.

Szóval, miket is szedhetünk elő?

avocado-2115922_640.jpg


1: Avokádó

Az avokádó gazdag C- és E-vitaminban. Használatától a bőr sugárzó lesz. Csökkenti a meglévő ráncokat, mivel magas az omega-3 zsírsavtartalma, az újak kialakulását pedig megakadályozza. Remek pikkelysömör és ekcéma ellen. A pakoláshoz használhatunk citromlevet, joghurtot mellé.

2: Banán - joghurt - méz

Nagyszerű pakolás egy fáradt nap után. A banán aminosav tartalma táplálja a bőr kötőszöveteit, így segít a rugalmasság megőrzésében. Hidratál, kisimít. És az illata sem rossz, nem igaz?


strawberry-1882400_640.jpg


3: Eper

Sajnos szezonális jellegű, de meleg napokra kiváló az epermaszk. Az eper tartalmaz szalicilsavat, ami ideális pattanásos bőrre, s áldásos C-vitamin tartalma miatt is. Plusz előnye, hogy a bőrödnek ettől tényleg ellenállhatatlan illata lesz. Már ha nem sajnálod az arcodra kenni. (Én inkább megeszem, az fix.)


4: Zabliszt

Ha az illatmentes pakolásokra esküszöl, számodra tökéletes választás a zablisztből készült pakolás. A bőrt tökéletesen megnyugtatja, segít eltüntetni a pattanásokat, mivel tisztítja a bőrt. Keverjük joghurttal, vagy kefirrel, s a bőr tökéletesen tiszta, ragyogó és lágy lesz.


5: Mustár

Erősen izgató hatású maszk készíthető a mustárból, amivel óvatosan kell bánni, mert kipirosíthatja a bőrt. Erős keringésfokozó hatású, gyulladáscsökkentő, így hatásos pattanások ellen. A mustár kéntartalma szuper baktériumgyilkos.


cocoa-728209_640.jpg


+1: Kávézacc + kakaópor

Puffadt a bőröd? Elő a kávézaccot és a kakaóport. Másnaposság elrejtésére is kiváló. Keverheted citromlével vagy joghurttal, attól függően milyen tónusú a bőröd.


Előszedheted még a majonézt, kurkumát, tojást, uborkát, krumplit, almát, mézet, joghurtot és természetesen ezek különböző kombinációját.

Én most recepteket nem írtam, de rengeteget találhattok az interneten.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztoriplacc.blog.hu/api/trackback/id/tr8014558974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sztoriplacc

Legyen friss. Legyen sokszínű. Legyen vicces is, elgondolkodtató is. Szóljon mindenkinek. Legyen egy tér, ahol mindenki talál magának valamit, ami érdekli. Legyen ez egy placc.

Napi idézet - Instagramon is

200.jpg

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása
Sztoriplacc