3 dolog, amit megtehetsz a hosszú párkapcsolatért

pexels-photo-236284.jpg

Holtomiglan-holtodiglan. Ásó, kapa, nagyharang. Jóban és rosszban.

Erre vágyunk, mikor összekötjük az életünket valakivel. Ha kimondjuk, ha nem, mindenki úgy indul neki egy kapcsolatnak, hogy hosszú távra tervez. 

Aztán vannak kapcsolatok, amik tényleg kitartanak, és vannak olyanok, amelyek nem bizonyulnak tartósnak mégsem, és véget érnek.

Miért van az, hogy bár a szándék megvan, egyes kapcsolatok nem működnek?

Ennek bizony megszámlálhatatlan oka lehet, azonban van néhány hiba, amit biztosan nem szabad elkövetni, ha valaki a hosszú, boldog kapcsolatra hajt.

 1. Soha ne hallgasd el a gondjaidat a párod elől



A legrosszabb, amit valaki tehet, ha a saját igényeiről nem beszél, ha a gondjait, hiányérzeteit elfojtja. Ezek az elfojtott érzelmek ugyanis belülről felemésztik az embert. Az apró bosszúságból is lehet lavina, amit az idő csak görget-görget, míg aztán pusztítóan kitör.
Az érzelmeket, akár milyenek is, ki kell mondani. Beszélni kell róluk.

 

2. Ne várd a sült galambot avagy a kapcsolatokon dolgozni kell



A kocsikat finomhangolni kell. A zongorákat is. A kapcsolatokat is. Pont.
Sült galamb nem repül be az ablakon. Munka, odafigyelés, alkalmazkodás nélkül nem fog menni egy kapcsolat sem. Nincs olyan, ami már kezdetektől tökéletes. Nincs olyan, amit nem kell időről időre kicsit felpezsdíteni. 
Még a mesékben sem.
Azok a kapcsolatok, amibe a felek nem fektetnek energiát, előbb-utóbb biztosan mennek a levesbe.

 

3. Ne hagyd mindig egyedül a párod

A sikeres kapcsolat egyik alapköve a bizalom. A másik meg az, hogy egyáltalán létezzen az a kapcsolat.
Nem csak üzenetben. Nem csak futtában a reggeli kávé felett, meg este az ágyban - alvás közben. A párhuzamosan futó élet nem kapcsolat. Kell, hogy az utak összefonódjanak.
A párnak törekedni kell arra, hogy legyenek együtt eltöltött pillanataik, közös programjaik, hogy minőségi időt töltsenek együtt. 

Együtt. Nem egymás mellett.
Hisz erről szól a kapcsolat, nem igaz? Az együttlétről....

Remélhetőleg az ásóig, kapáig.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztoriplacc.blog.hu/api/trackback/id/tr3014413998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sztoriplacc

Legyen friss. Legyen sokszínű. Legyen vicces is, elgondolkodtató is. Szóljon mindenkinek. Legyen egy tér, ahol mindenki talál magának valamit, ami érdekli. Legyen ez egy placc.

Napi idézet - Instagramon is

200.jpg

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása
Sztoriplacc