5 városi legenda a szexről - igazak vagy hamisak az állítások?

pexels-photo-922535.jpg

 

A hőskorban a kedvenc bibliám az IM, azaz az Ifjúsági Magazin volt, ami akkoriban menő lapnak számított.

Volt benne egy rovat, ahol a tinik kérdezhettek a csókról, kapcsolatokról, szex-ről.


Hihetetlen mennyiségű baromságot hordtak benne össze, amiken már tinifejjel is csak röhögni tudtam, s komolyan el kellett töprengenem: vajon aki írta, az hülye, vagy mindenki mást néz annak?

A ,,Terhes lehetek-e, ha zuhanyfejjel elégítem ki magam?" fontos kérdésre természetesen azóta már tudjuk a választ, azonban léteznek olyan kérdések, olyan mítoszok a szexről, melyek mai napig élnek, s a felnőttek, a rendszeres nemi életet élők között is terjednek.


Sokan igaznak is hiszik őket. 


De vajon tényleg igazak? Vagy csak amolyan városi legendák?


5 legenda következik - igazak vagy hamisak az állítások?


A férfiakat jobban érdekli a szex, mint a nőket
Az egyik legnépszerűbb és legszánalmasabb mítosz az, hogy a férfiak sokkal jobban és többször akarnak szexelni, mint a nők.
Ez egyáltalán nem igaz. Ha így lenne, az azt jelentené, hogy a nők többségét nem érdekli az együttlét, s csak a partnerük kedvéért mennek bele. Ez pedig egyik félnek sem jó.
A mítosz alapja inkább az, hogy a nők még manapság is ritkábban kezdeményeznek, hisz a ,,nyomuló" nők gyakran kapják meg a ribanc jelzőt.

model-1210171_1920.jpg


A nők kevésbé vizuális típusok, mint a férfiak
Másik elterjedt mítosz, ami kering, az az, hogy a nők nem reagálnak úgy a látványra, mint a férfiak.
Az amerikai McGill Egyetem, és a Washington University School of Medicine végzett saját vizsgálatot ebben a témában, s mindkét vizsgálat hasonló eredményt hozott: a pornográf videókra mindkét nem egyformán reagált, az erotikus képekre ugyan a férfiak gyorsabban, azonban a nők, bár némileg lassabban reagáltak, de ugyanolyan erősen. S a reakcióik sokkal változatosabbak voltak.
Szóval, Hölgyeim és Uraim, mi nők is vizuális típusok vagyunk! 

A nehéz napokon nem lehet teherbe esni
Nos, ez az állítás sem igaz. Ugyanúgy, ahogy a fogamzásgátlóval és az óvszerrel is történhetnek balesetek, az sem 100% garancia arra, hogy nem lehet teherbe esni, hogy valakinek épp megvan a menzesze.
Egyrészt a szervezet furcsa dolgokat produkálhat, s az elhúzódó ciklus miatt lehetnek átfedések, másrészt a spermiumok 48 órát életképesek, s a kis túlélők bizony okozhatnak kellemetlen meglepetést.
S még egy buktató: a menopauza alatt szabálytalanok a ciklusok, s emiatt rizikósak az aktusok.
Szóval, kéretik vigyázni a nehéz napok alatt is!

A nők hűségesebbek, mint a férfiak
A legenda valószínűleg azon alapul, hogy a nők általában érzelmi köteléket is visznek a szexuális együttlétbe. (vagy legalábbis így volt régen)
Azonban azt kevesen tudják, hogy alapvetően a férfiakkal ellentétben nők azok, akik kevésbé alkalmasak a monogámiára. Tanulmányok bizonyítják, hogy a nők unatkozni kezdenek egy monogám kapcsolatban. Ami miatt mégis tűrik az azért van, mert idővel csökken a szexuális vágyuk.

person-1243122_1920.jpg

A nőknek mindig szükségük van hosszabb előjátékra
A legnagyobb tévhit, ami a szexben még mindig tartja magát az az, hogy a nők hosszú előjátékot igényelnek, míg a férfiak azonnal készek a közösülésre. Úgy tűnik általános az egyetértés abban, hogy a férfiak nem töltenek elég időt a bemelegítéssel, s így a nők nem élvezik a szexet.
Készültek tanulmányok ebben a témában is, melyek bizonyították, hogy az előjáték nem garantált automatikusan orgazmust.
Sok múlik magán a nőn, az ő lelkiállapotán szex előtt és közben. 

Bár azért csendben megjegyzem, ártani semmiképp sem árt egy kis előjáték!

A bejegyzés trackback címe:

https://sztoriplacc.blog.hu/api/trackback/id/tr214448022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sztoriplacc

Legyen friss. Legyen sokszínű. Legyen vicces is, elgondolkodtató is. Szóljon mindenkinek. Legyen egy tér, ahol mindenki talál magának valamit, ami érdekli. Legyen ez egy placc.

Napi idézet - Instagramon is

200.jpg

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása
Sztoriplacc