Pikáns tények a történelemből

 

inside-the-molly-house.jpg


Száraz tények és sok-sok még szárazabb, bemagolásra váró évszám.

Ez az, ami nekem megmaradt a történelemórákból. Nem emlékszem egy érdekes sztorira, pikáns kis titokra sem, ami feldobta volna a tananyagot.

Pedig akadnak szép számmal.
Összeszedtünk néhány sikamlós érdekességet:

Tudtátok például, hogy Nagy Katalin orosz cárnő külön embereket - lányokat és eunuchokat - foglalkoztatott teljes munkaidőben arra, hogy a lábujjait csiklandozzák?
Ők csiklandozás közben obszcén történeteket meséltek, hogy hangulatba hozzák a cárnőt a későbbi aktusokhoz a férjével vagy valamelyik szeretőjével. A munkát a cárnő állítólag busásan megfizette.

Azt tudtátok-e, hogy a viktoriánus orvosok maszturbációra szólították fel a betegeik egy részét?
Bizony!
A nők ,,hisztériája" (azaz szorongás, ingerlékenység, idegesség) súlyos problémát jelentett a viktoriánus időszakban. De az orvosok felfedezték, hogy ezeket a tüneteket ideiglenesen megkönnyíti a ,,medence ujjmasszázsa", így erre biztatták a nőket, akik így kevesebb gondot okoztak a patriarchális társadalom férfiúinak.

3.jpgEgy asztal, valószínűleg Katalin cárnő szexszobájából


Ismert tény az is, hogy VII. Edward rendszeresen járt bordélyba.
Olyan rendszeresen kereste fel a francia luxusbordélyt és oly sok időt töltött ott, hogy saját ,,szerelemszéket" készítettek neki.

És azt tudtad, hogy Rómában i.e. olyan népszerűek voltak a bordélyházak, hogy késő délutánig zárva kellett tartani őket?
Ha reggelente kinyitottak volna, senki sem végezte volna el a munkát. A prostitúció teljesen jogszerű volt Rómában, és a férfiak is felajánlhatták szolgáltatásaikat. Egy alkalommal, a népszámlálás kimutatta, hogy 32 ezer szexmunkás működik a városban.

Másik érdekesség, hogy a Birodalomban állomásozó katonák nyelvi nehézségei miatt saját érméket használtak a bordélyok, amelyek pózokkal segítették kifejezni az igényeket...

Érdekes az is, hogy az 1500-as években Franciaországban nagyon kevés lehetőség volt arra, hogy egy nő elváljon.
Azonban volt egy módja: megsemmisítésre került a frigy, ha bizonyítani tudták a nők, férjük nem képes a szexre, azaz impotens. A bizonyítási tesztek bíróság előtt zajlottak. A férfinak ki kellett állnia egy zsűri elé, és szexelnie kellett a feleségével. Ott és akkor, mindenki előtt.


Vajon hány férjnek sikerült?

 

nyitófotó 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztoriplacc.blog.hu/api/trackback/id/tr7714522358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sztoriplacc

Legyen friss. Legyen sokszínű. Legyen vicces is, elgondolkodtató is. Szóljon mindenkinek. Legyen egy tér, ahol mindenki talál magának valamit, ami érdekli. Legyen ez egy placc.

Napi idézet - Instagramon is

200.jpg

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása
Sztoriplacc