Idegesítő alakok a közösségi média felületein

rawpixel-1054575-unsplash.jpg

Mindannyian szeretjük a közösségi médiát.


Átböngészünk, elolvasunk, likeolunk, üzenetet váltunk, tájékozódunk.

Napjában akár többször.

Természetesen ahogy a való életben kiakaszt a mindenbe beledumáló szomszéd, a közösségi média felületén is lehet találni olyanokat, akiktől az ember falra mászik.

Nézzük a tipikus fárasztó facebook-fogyasztókat:

 

1: Az ,,állandó szelfi-s "
Mindenki posztol szelfit hébe-hóba. Ezzel nincs a világon semmi baj. De napi 2-3 önarckép feltétlenül fontos? Fenék ki, cici ki, csücsörítés. Na ne már! 
 

2: A drámakirály/királynő
Ők azok, akiknek az élete csupa siralom és ború. S hogy erről mindenki értesüljön, rögtön meg is osztják sejtelmes bánatukat a fél világgal. Aztán néhány érző szívű ,,te szegény, mi történt "  kommentjére csak sóhajtanak: ,,áh, semmi..."
De ha semmi baj, minek mindenkit traktálni vele?

20-types-of-people-that-annoy-you-on-social-media-4

 

3: A büszke szülők
Ők azok, akik a gyerekük minden sóhajtását dokumentálják és nyilvánosságra teszik: mikor mennyit evett, mennyit aludt, mit mondott, hány foga van ésatöbbi. 
Cukik a gyerekek. De vajon ők is akarnák ezt a rengeteg képet, ha meg lennének kérdezve? Vajon mit szólnak majd a dologhoz néhány év múlva? Hisz a fb. nem felejt...

4: A megosztó-ember
A büszke szülőkhöz hasonlóan vannak a megosztó-emberek. Ők a mindennapi életük minden egyes pillanatát dobják a nyilvánosság elé ész nélkül: most épp itt vagyok, most meg ott, eszek, mozizok, kirándulok, kakilok.
Közben mindent fényképekkel dokumentálnak. Azon túl, hogy másokat idegesítenek, szabad prédának dobják magukat a bűnözőknek. Tényleg kell ez?
20-types-of-people-that-annoy-you-on-social-media-13

5: Irgalmas szamaritánus
Az állatokat mindenki sajnálja. Nagyon is. És az elcsellengett gyerekeket, rossz sorban élőket is. Azonban azok az emberek, akik más nyomorán csámcsogva semmi mást nem csinálnak a közösségi média oldalain, csak minden áldott nap kiposztolnak egy-egy véres kutyatetemet, vagy egy-egy eltűnt gyerek képét (akik persze rég tudjuk, már mind elhunytak Amerikában), ők nagyon idegesítőek. 



A bejegyzés trackback címe:

https://sztoriplacc.blog.hu/api/trackback/id/tr4514607068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sztoriplacc

Legyen friss. Legyen sokszínű. Legyen vicces is, elgondolkodtató is. Szóljon mindenkinek. Legyen egy tér, ahol mindenki talál magának valamit, ami érdekli. Legyen ez egy placc.

Napi idézet - Instagramon is

200.jpg

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása
Sztoriplacc