Ahogy anyutól láttam - gyerekek és a bőrápolás

05_foreo_luna_2_like_mother_like_daughter.jpg

 

Az anyaság messze a legnehezebb, ugyanakkor a legtöbb örömet adó foglalkozás. Különösen nagy öröm látni, hogy a tőlünk látott minták hozzájárulnak gyermekünk lelki és testi egészségéhez.

A svéd életmód-márka, a FOREO az anyák napját úgy ünnepli, hogy az élethosszig tartó bőrápolás fontosságára hívja fel a figyelmet; amit már gyerekkorban elkezdhetünk tanítani nekik!

Csakúgy, mint sok más fontos dologról, a megfelelő bőrápolásról is érdemes időben elkezdeni beszélgetni. A gyerekek rendszeresen találkoznak különböző szennyeződésekkel és baktériumokkal, ezért fontos minél előbb megtanulniuk, hogyan gondoskodhatnak megfelelően a bőrükről. A jókor érkező tanácsok és az anyától látott rutinok biztosíthatják, hogy felnőtt korban ők is jól bánjanak a bőrükkel.

02_foreo_luna_2_active_lifestyle.jpg

Nézzük, milyen bőrápolási tanácsokat érdemes mindenképpen átadni a gyerekünknek:

  • Az vagy, amit megeszel! - a bőr szépsége és a bevitt ételek minősége szoros kapcsolatban állnak egymással. Ezt tanítsd meg neki!
  • A sok alvás nélkülözhetetlen! - Rendszeresen emlékeztesd arra, hogy az alvás és a szépség között szoros összefüggés van, gondoljatok csak ‘Csipkerózsikára’!
  • Fürdés helyett inkább a zuhanyzást javasold neki: frissítőbb érzés, kevésbé szárítja a bőrét, és plusz pont, hogy vizet takaríthat meg vele!
  • Mutasd meg, hogy érdemes figyelnie az évszakokra is: hűvösebb időben extra bőrápolás elleni védelemre lesz szüksége, naptejre már az első kósza napsugaraknál és vízálló termékekre a vízben.

 03_foreo_luna_2_mother_s_day.jpg

Amire viszont nincs szüksége: parfümmel és kemikáliákkal telepakolt termékekre, még ha mutatós is a csomagolásuk. Kíméletes és minőségi összetevőjű termékeket mutass neki!

Tizenéves korban a legtöbb gyereknél megjelennek a pattanások. Tanítsd meg, hogyan tartsa tisztán a bőrét, és segíts a megfelelő termékek kiválasztásában, amivel minimálisra csökkentheti a pattanások számát.

Ha a tinédzser korú gyermeked bőrproblémákkal küzd, mutass meg neki két fontos praktikát - a hámlasztást és a mélytisztítást!

Egy kiváló minőségű arctisztító készülék, pl. a FOREO LUNA termékcsaládjának egyik darabja valódi adu-ász lehet a problémásabb bőr megfelelő tisztítása érdekében.

01_foreo_luna_2_like_mother_like_daughter.jpg

Nem elég, ha a bőr és a haj szép, a fogak legalább ilyen fontosak.
Azért, hogy gyöngy fehér fogai minél tovább ragyogjanak, tanítsd meg arra, hogy naponta kétszer mossa meg, méghozzá a helyes módon!

Mint minden más szervnek, a bőrünknek is szerető gondoskodásra van szüksége ahhoz, hogy jól működjön. Emlékeztesd arra, hogy mivel biológiai lények vagyunk, testi egészségünket a megfelelő gondoskodásnak és védelemnek köszönhetően őrizhetjük meg.

Legyél TE a legjobb példa!

Ha te szereted magadat, ő is szeretni fogja magát. És követni fogja a bőrápolási rutinodat, ha megmutatod a helyes utat.

 07_foreo_luna_mini_2_in_use.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztoriplacc.blog.hu/api/trackback/id/tr2614803616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sztoriplacc

Legyen friss. Legyen sokszínű. Legyen vicces is, elgondolkodtató is. Szóljon mindenkinek. Legyen egy tér, ahol mindenki talál magának valamit, ami érdekli. Legyen ez egy placc.

Napi idézet - Instagramon is

200.jpg

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása
Sztoriplacc