Megfejthetetlen, zavaros és mégis csodálatos talány - a nő

pexels-photo-1898998.jpg

A nő csodálatos lény, mindig méltó az ünneplésre, az odafigyelésre, nem csak az év egyetlen, erre nevesített napján.

A nő a kezdet, az otthon, az oltalom. A nő a háttérből irányító erő, a melegséget adó ölelés. A nő a ragasztó, mely összetart egy családot, a kéz, ami letörli a könnyeket.

A nő a makacsság, a dac, a hiszti, a furcsa hóbortok tárháza. A megfejthetetlen, zavaros és mégis csodálatos talány.
Szerintem ez a nő, de nálam százszor jobban megfogalmazták már mások.

Tőlük idézünk most - nőkről - nőknek.

woman-3289350_1280.jpg

,,Ha nő vagy, tudj elmenni, túlnőni, felegyenesedni. Értékmérődet önmagadba s nem a férfi tetszésébe helyezni." (Müller Péter)

,,Egy nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik." (Audrey Hepburn)

,,Egy nő, valakinek a védelmében - oroszlánná válik. Forrón szeret, de gyűlölni is hevesebben gyűlöl." (Szabó Magda)

 
girl-788813_1920.jpg

,,A nő attól lesz nő, ha az élete különböző területeit illetően büszke magára, mert mindent megtett, amit tudott és érzett." (Csernus Imre)

 ,,Egy okos lány csókol, de nem szeret; meghallgat, de nem hisz el mindent; és lelép, mielőtt elhagynák." (Marilyn Monroe)

,,Visszafogni magad, amikor bánt valami, és nem hisztériázni, amikor fáj - ilyen a tökéletes nő." (Coco Chanel)

,,A nő erős, bátor, és ha felismeri a maga küldetését, mindenre képes és alkalmas." (Szabó Magda)


happy-beautiful-woman-hd-picture-04.jpg

 

,,A női szeretet legnagyobb értéke, hogy képes önmagát teljesen odaadni. A női bölcsesség értéke pedig az, hogy tudja, kinek szabad és érdemes magát odaadni... és kinek nem!" (Müller Péter)

,,Nincs oly bánat, nincs oly fájdalom, a melyre a női kezek gyógyírt ne találnának. Ez az ő varázserejükben rejlik. Ők az élet gyöngyei, a kiknek vonzerő s ragyogás a végzetük." (Kassay Adolf)

,,A nő az élet egyik legszebb virága. A fiúk számára repülés, zuhanás, virágzás, rohadás, boldogság és jeges zuhany. Farkasverem, pusztaság, kincsesbánya. Ez mind és még jóval több." (Cseh Tamás)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztoriplacc.blog.hu/api/trackback/id/tr6214679684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sztoriplacc

Legyen friss. Legyen sokszínű. Legyen vicces is, elgondolkodtató is. Szóljon mindenkinek. Legyen egy tér, ahol mindenki talál magának valamit, ami érdekli. Legyen ez egy placc.

Napi idézet - Instagramon is

200.jpg

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása
Sztoriplacc